Lillegullbleier
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Lang erfaring | Sender raskt | Gratis frakt fra 1500,-

Hvordan vasker man tøybleier

Hvordan vasker man tøybleier

Tøybleier til tørk Ittibitti tøybleier

Tøybleier vaskes på 60 grader med forvask (evt eget kortere 40 graders program som forvask), og det lengste hygiene/bomullsprogram(jeg vil si minimum 2,5-3 timer på et vaskeprogram med så skittent tøy som tøybleier er). De fleste hurtigprogram når ikke helt opp til gradene og vil ikke vaske skitne bleier grundig nok. Bruk det vaskemiddel du ønsker og ellers bruker på baby/barnetøy. Følg dosering for skittent tøy. Ha gjerne litt vaskemiddel i forvask også. Hvis det oppleves lukt kan man gjerne tilsette litt Puer (oxybleach) i forvasken, men ikke bruk dette ved hver vask. Sett gjerne på en ekstra skylling, man kan gjerne følge litt med og se om det er noe vaskemiddel igjen på slutten. Pulver vaskemiddel vasker renest og bruk gjerne den som er for hvitt tøy.

Fjern avføring før du slenger tøybleien til vask. Ved bruk av engangsinnlegg som legges i bleien fanges avføringen opp og det kan kastes i søppla før du legger bleien til vask.

Har det kommet littegrann avføring på kantene på tøybleien kan dette evt. tørkes vekk med litt papir eller skylles av.

Tøybleiene bør ikke oppbevares skitne lenge før de vaskes. Nattbleier bør skylles eller forvaskes etter bruk da det er mer konsentrert urin i disse. Man kan da etter forvask/skylling legge de sammen med de andre skitne bleier. Vask gjerne annenvhver dag, eller forvask daglig, og ikke la bleiene ligge lenger enn 3 dager. Fyll opp maskinen med kluter osv hvis det er for lite i tøybleier i vaskemaskinen. Oppleves det lukt fra tøybleine så vask gjerne oftere. Skifte vaskemiddel kan også være et alternativ da noen vaskemiddel er litt snille. Tøybleiene bør oppbevares luftig da vil det lukte minst. Har det satt seg vond lukt kan man vaske innlegg på 90 grader med feks Puer. Lillegullbleier vil ikke anbefale å vaske tøybleier på 90 grader da det ikke er alle som tåler det. men innlegg kan man vaske på 90. For å fjerne lukt kan man også benytte klorin. Da har jeg brukt en kork Klorin og helt det inn sammen med kaldskylling, og deretter vasket bleiene etterpå med forvask og fullt 60 graders program. Det her er kun nødvendig om man absolutt ikke blir kvitt lukt. OBS klorin skal kun benyttes med iskaldt vann. Alternativ er å bruke eddik men her vet man ikke anbefalt dose så man må evt teste seg frem. Hvis man har gode rutiner på vask så skal det ikke lukte. Da må man se om man kan endre noe i sine vaskerutiner. Tøybleiene kan også legges i kaldt vann med Klorin for å fjerne lukt og flekker. Følge da fremgangsmåten på flasken.

For å fjerne avføring kan man legge engangsinnlegg i tøybleiene - innlegget med avføring fjernes da før vask. Popolini engangsinnlegg på rull er fint i den perioden hvor den ikke er fast. LINK

Senere kan man bruke det engangsinnlegg man liker/ønsker. Det finnes flere forskjellige hos lillegullbleier. Når baby er liten trenger man ikke bruke engangsinnlegg da morsmelbæsj skylles veldig lett ut i vask. Et annet alternativ er å montere dusj på do/vask og spyle av tøybleiene ned i do. Det finnes også vaskbare innlegg som gjør at avføring ikke setter seg så godt som Little Lamb sine fleece innlegg.

Man skal ikke bruke skyllemiddel til tøybleier og tøybleie innlegg. Skyllemiddel ødelegger den vanttette og pustende polyester pulen som mange tøybleier er laget av og gjør de utette. Formsydde og innlegg vil også absorbere dårlig. Hvis man ønsker at tøybleiene skal være myke er trikset å ikke tørke der det er for varmt slik at de tørker for hurtig, også gnukker man litt før man tar tøybleien på. Har man tørketrommel kan man tromle de myke i 10-15 minutter.

Tøybleier og innlegg i naturmaterialer som bomull og bambus må vaskes inn før det absorberer fullt ut.  Bruk gjerne tøybleiene og innleggene etter en vask men skift ofte i starten. Etter ca. 8 vask er de vasket inn, men de blir bedre og bedre i bruk. Innlegg av mikrofiber og bleietrekk trenger kun en vask før bruk, og mikrofiber absorberer fullt ut fra første bruk.

Lurer du på noe? Dere finner meg også på Facebook: LilleGull Tøybleier Fan Page

Lanolisering av ullcover og ullbleier

Utrolig men sant! En ullbukse som er satt inn med LANOLIN trenger kun å tørkes mellom bleieskift. Lanolin + urin = såpe. Du merker når lanolinen er brukt da kan det lukte tiss av ullbuksen, men det kan også lukte skikkelig såpe. Da er det på tide med vask og ny lanolisering. Veksle mellom flere ullbukser og du trenger ikke vaske ullbukser på flere uker så sant det bare er kommet urin i buksen. 

lanolin

Lanolisering med ren lanolin

Holder til 3 ullbukser. Husk å skille farger da ulla kan farge i varmt vann.

1 teskje ren lanolin og noen dråper mild (baby)såpe blandes ut med kokende vann i risteglass. Kan også rive litt av lanolinsåpestykke eller bruke ullsåpe uten lanolin. Hensikten er at lanolin skal blande seg godt ut så vannet blir nesten melkehvitt. Hell blandingen i bøtte/kar/vask og fyll på med det varmeste vannet fra springen. Ullbuksene skylles gjennom først, vrenges og legges deretter i lanolinbadet. La de ligge noen timer, eller over natten. Ull tåler varmt vann når de ikke knystes eller vris så de skal ligge i ro i vannbadet. Du kan evt bare dytte litt på de med en sleiv. Ullbuksene kan skylles lett, men bruk heller litt kaldere vann (ikke iskaldt) så du ikke skyller ut lanolin igjen. Ullbuksene kan enten sentrifugerer på 800  omdreininger  i vaskemaskin, eller rulles/legges i et håndkle og press vannet ut av de. Ullbuksene skal tørkes flatt så de ikke mister fasongen sin.

 

 

lanolinsåpe

Lanolisering med lanolinsåpestykke

Vask 2-3 ullbukser av gangen. Sheepish lanolinstykke er vask og lanolinkur i ett. Skyll gjennom ullbuksene, hold stykket under rennende varmt vann mens du fyller i vasken/bøtta. Vreng buksen og gnikk litt ekstra i skrittet og på evt. flekker. La ullbuksene ligge noen timer eller over natta. Man trenger ikke skylle men kan skylle lett. 

Den kan også brukes til å "flekkvaske" ullbuksen hvis det har kommet litt avføring på kanten, man trenger nødvendigvis ikke vaske hele buksen hvis den er ren ellers. Ullbuksene kan enten sentrifugerer på 800  omdreininger  i vaskemaskin, eller rulles/legges i et håndkle og press vannet ut av de. Ullbuksene skal tørkes flatt så de ikke mister fasongen sin. Lanolinsåpestykke inneholder lanolinolje og ikke fett og vil derfor ikke føles fettet når den er lanolisert. Den vil fungere like bra man trenger ikke klissete ullbukser for at de skal være tette.

lanolinspray

Lanolinspray

 Lanolinspray som kan sprayes direkte på ullbuksen der du ønsker ekstra beskyttelse som f.eks. i tissesonen, eller spray på for å etterkure. Spray gjerne på vrangen. Har du prøvd å lanolisere lammeskinn med ullkur i bøtte? Kjempetungvindt og klissete. Bruker du lanolin sprayen kan du bare spraye over skinnet når det er nyvasket og gni lanolinen inn. Mye lettere:-) 

Nye ullbukser synes jeg fungerer best etter noen vask, ikke fortvil hvis du opplever lekkasjer i starten. Ulla må "mette" seg litt på lanolin og hjemmestrikkede kan være litt "løse" i maskene. Du kan evt. "tove" litt i skrittet når du vasker. Hvis du bruker lanolin såpestykket kan du gni dette i skrittet for ekstra lanolisering. Vreng gjerne ullbuksen! Ellers må man huske på og ha nok innlegg i bleiene man bruker under ulla dette er alfa og omega for å hindre lekkasjer. Godt innvaskede og kurede ullbukser og gode nattbleier opplever man så og si aldri lekkasjer med. Ellers kan du bruke alle typer formsydde og legge ekstra innlegg i til nattbleier. Prøv deg frem hva som fungerer for ditt barn. 

Tilbake

Trykk ENTER for å søke