Lillegullbleier
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Lang erfaring | Sender raskt | Gratis frakt fra 1500,-

Tøybleier DIY (Gjør det selv)

Her kommer Lillegullbleier sine egne tips for å bruke tøybleier på budsjett.

En tøybleie består av to ting kort fortalt Det  absorberende som suger opp tisset, og sperrelaget utenpå som skal hindre lekkasjer. Når vi så vet det så kan vi begynne å utforske og teste. Alt som absorberer kan brukes som innlegg i tøybleier, men det er klart noen stoffer suger mer enn andre. Ellers er det bare fantasien som setter grenser.

INNLEGG:

  • Bomulls t-skjorter kan brettes i lag og brukes som innlegg.
  • Gulpekluter i flanell og bomullsgas kan brettes og brukes som innlegg.
  • Vaskekluter kan brukes som innlegg spesielt bambusfrotte absorberer godt, men også bomull kan brukes.
  • Mikrofiberkluter kan brukes som innlegg(OBS må ikke legges rett mot huden da den tørkes ut).
  • Har du tilgang på symaskin kan du kjøpe bambushåndklær og bambusstoff og klippe til og sy over kantene.

Passende størrelser på innlegg hvis du skal sy er 30 x 40 cm som brettes i lag (dette tilsvarer one size prefold innlegg). Til nyfødt kan du lage mindre. Skal du sy enkle innlegg i 2-3 lag kan du til nyfødt sy 10x22 cm, og 13x30 cm til større barn passe. Husk at pga tørketid er det lurt å ikke sy de i for mange lag. Hvis de blir for tykke vil de også være vanskeligere å vaske rene. Man kan også sy innlegg som "slangeinnlegg" og doble lengden slik at de brettes på den måten. 

SPERRELAG:

Som sperrelag utenpå det som absorberer kan vi bruke ull, fleece og det som vi kaller for PULstoff(Polyurethane Laminate). Polyuretanlaminat er stoff som er laminert med en tynn film av polyuretan. Stort sett brukes polyester siden det ikke absorberer fukt videre ut til klærne. Stoffet kan kjøpes som metervare eller bleiebit LINK. Man kan da sy sperrelag av dette. Ulike sy mønster på tøybleier kan man feks finne på Etsy.

Ull som sperrelag fungerer godt og man kan strikke, hekle og sy ullbukser til å ha utenpå det som absorberer. Det er best å bruke 100% ull som ikke er superwashbehandlet. Ullbuksen må du så sette inn med lanolin for å få den tett. Hvordan du lanoliserer ullbukser kan du finne oppskrifter på HER

Her er en gratis oppskrift på ullsperrelag LINK og her er fler LINK.

Det kan være lurt å ikke lage ullbuksene for tynne eller løse i maskene da de holder bedre tett, men man kan gnikke/tove de litt i skrittet når de er nye. Man kan bruke både korte og lange ullbukser som sperrelag. Lange ullbukser brukes mest på vinter. Gratis strikkeoppskrifter kan man finne på Ravelry og Drops.

Hvordan lage sperrelag av fleece uten å sy:

 
Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke